意大利,Serpentine大厦/ D+R dipiuerre architettura

建筑师:D+R dipiuerre architettura

地点:意大利特雷维索

项目建筑师:Franco dall’Antonia, Stefano Roma, Guglielmo de’Giusti

结构工程师:Building Project

MEP工程:T-service

项目面积:5,188 sqm

设计年份:2009-2010

施工年份:2011-2012

照片:由D+R dipiuerre architettura提供

该建筑的理论螺旋形体绕过中心庭院一直发展,最终到达临街的一座大厦。如此,建筑在大厦附近形成的焦点成为一片绿地,恰如其分地融入周边环境之中。

另外,为了在整个周边环境中获得更大的实用性和最大渗透性,建筑底层的连接处确保场地与其相关的范围极小。

该设计旨在附近地区创造一处地标性的建筑,同时在重新安排之后,确保建筑物与周边地区之间的场所不再有拥堵的感觉。


Architects: D+R dipiuerre architettura
Location: Treviso, Italy

Location: Treviso, Italy

Project Architects: Franco dall’Antonia, Stefano Roma, Guglielmo de’Giusti

Structural Engineering: Building Project

MEP Engineering: T-service

Project Area: 5,188 sqm

Design Year: 2009-2010

Construction Year: 2011-2012

Images: Courtesy of D+R dipiuerre architettura

The building assumed spiral develops in a continuous motion that turning around a central courtyard, culminating in a tower facing the front street. In this way the building has a focal point in the tower side as a green area that relates positively with the surrounding context.

Furthermore, the articulation of the ground floor of the building ensures it is a small area of relevance, in order to achieve greater availability of space and maximum permeability with all the surrounding context.

Reference point, the desire to create a readily identifiable presence in the neighborhood, while ensuring a non-congested area between the building and surrounding area by way of retraining.