丹麦,腓特烈斯贝,哥本哈根商业学校/Henning Larsen Architects

建筑师:Henning Larsen建筑师事务所

地点:丹麦 腓特烈斯贝

业主:哥本哈根商业学校(CBS)

建筑面积: 3800 sqm

项目时间: 2005-2009

摄影: Kontraframe

Henning Larsen建筑师事务所在一次建筑设计邀请赛中获胜,从而为哥本哈根商业学校(CBS)创造出了新的学习环境来。那里曾经是皇家哥本哈根陶瓷工厂在腓特烈斯贝的所在地。

该设计包括一个老原料储藏建筑的改造,其首层将被设计成一个雕塑景观空间,其中点缀有咖啡馆、社交空间和开场的学习空间。

该项目的住宅概念设创造出拥有交流和学习的不同区域。具有雕塑感的楼梯从圆筒空间开始向上生长,穿过不同的楼层空间。

围绕中心位置的主楼梯,连接所有楼层的空间得以产生,从而促进了各个楼层功能空间的项目联系。这样一个清晰的信息核穿插于各层,从任何一个公共空间都能够观察到。


Architects: Henning Larsen Architects

Location: Frederiksberg, Denmark

Client: Copenhagen Business School

Project Area: 3,800 sqm

Project Year: 2005-2009

Photographs: Kontraframe

The new study universe at the CBS Campus – formerly home of the Royal Copenhagen Porcelain Manufactory in Frederiksberg – is the result of Henning Larsen Architects winning 1st prize in an invited competition.

The assignment comprises a conversion of the old raw material storage building, in which the ground floor will be elaborated to a sculptural landscape with a café, social space and open study spaces.

The main concept of the project is to create zones for communication and zones for studying. Sculptural sitting stairs start the ascent through the tall panopticon, up past the various departments.

By means of the centrally situated main stairs, a connecting space up through all the f loors is created – promoting visual links to and between the functions on the individual f loors. A coherent info disc runs up through the f loors, visible from all common spaces.