西班牙,Audenasa车站/Vaillo + Irigaray

建筑师: Vaillo & Irigaray + Eguinoa

地点: Noain, 西班牙

项目经理: David Eguinoa Erdozain

合作者: Daniel Galar, Lucia Astrain, Luis Miguel Navarro, Oscar Martínez, Ángel Álvarez, Juan Carlos de la Iglesia, Isabel Franco

Rigger: Iñaki Pérez

结构设计: Tadeo Errea- LANDABE

立面构造设计: LARUMBE (celosía); ALTRES (aluminum)

发起人: Audenasa

承包商: Eycons

项目年代: 2008-2009

摄影: Jose Manuel Cutillas

建筑在形态学上的形象是:悬空的板块体量,漂浮在绿色的斜坡上,并且轻微弯曲,向阳面有连续的凹的肋骨一般的钢架。

景观是平面的,如同公路一样,几乎是一维的向无尽的远方延伸。建筑从那里控制和指导公司,它如同一个哨所一般,观察着……。建筑的屋顶和地面是两块混凝土板;南面和北面采用钢筋网格+旧轮胎。建筑形象的目的是建立运动和交通基础设施的形象,并刻意远离传统的同功能城市建筑的印象。


Architects: Vaillo & Irigaray + Eguinoa

Location: Noain, Spain

Project Manager: David Eguinoa Erdozain

Collaborators: Daniel Galar, Lucia Astrain, Luis Miguel Navarro, Oscar Martínez, Ángel Álvarez, Juan Carlos de la Iglesia, Isabel Franco

Rigger: Iñaki Pérez

Structural engineering: Tadeo Errea- LANDABE

Facade engineering: LARUMBE (celosía); ALTRES (aluminum)

Promotor: Audenasa

Contractor: Eycons

Project Year: 2008-2009

Photographs: Jose Manuel Cutillas

The building offers an image derived morphological genesis of his own: a tablet suspended, almost floating on the gentle slope green -slightly twisted-repeating the same gestures that the topography- and offers a gesture of successive concave ribs against the sun:

In a flat landscape -almost one-dimensional-, as is the highway, immeasurably longitudinal, the building from where it controls and directs the company, contorts, and stands as lookout (also longitudinal), as a new “lookout” observer… Two slabs of concrete lattice steel tape the or-ten blocks south and north reused tire. The picture of the complex aims to establish close ties to the movement and infrastructure relating to transport, and perhaps away from the usual urban readings in similar programs.