斯洛文尼亚,Maribor,感性的扭曲美术馆/Parabol Studio

Parabol Studio带来了他们的新项目——“感性的扭曲”,这是一座位于斯洛文尼亚马里博尔的美术馆,也是该市举办的一次单阶段建筑概念竞赛的主题。休息一会儿,让我们看看其他项目照片和建筑师的介绍。

斯洛文尼亚马里博尔的这家新美术馆设计旨在让新建筑在周边环境以及更广的市区环境中创造一种联系。该项目通过在整个基地上设计一种连续流动的建筑形体,致力于在马里博尔旧城区与新美术馆之间形成富有活力的纽带,成为德拉瓦(Drava)河畔重要的文化枢纽。建筑由四个连续循环结构构成,它们融为一个空间。每个环形结构都有其单独的主题,如儿童博物馆、建筑博物馆、创意工业博物馆以及数字美术馆。

建筑师将博物馆的设计分为四个独立的设计和拓扑元素,就能同时创造出既开放又封闭的空间。新美术馆位于德拉瓦河畔,成为在此地创建地标的关键因素,将促进城市在地方和世界上的振兴,并为城市发展做出重要贡献。新美术馆还使最初的空间质量逐渐发生了蜕变,四个环形结构融合在一起,面对着德拉瓦河的美景一览无余,同时也成为城市周边地区的地标。

建筑师:Parabol Studio

地点:斯洛文尼亚,马里博尔(Maribor)

建筑负责人:Brian de Luna and James Vincent

规模:14860 m2


Parabol Studio shared with us their project Perceptual Twist, an art gallery for a Single Stage Architectural Ideas Competition for the city of Maribor, Slovenia. More images and architect’s description after the break.

This proposal for the new art gallery in Maribor, Slovenia is based on a relationship where the new building creates a dialog between its local environment and the larger urban context of Maribor. The project sets to create a dynamic relationship between the old city of Maribor and the new Art Gallery by creating a constant state of fluidity through the site, becoming a vital cultural hub along the Drava River. The building is composed of four continuous loops that merge into one space. Each loop contains it own separate program-the Children’s Museum, the Architecture Museum, the Creative Industrial Museum, and the Digital Arts Museum.

By allowing the museum program to be separated into four distinct programmatic and topological elements a space is created that is simultaneously public and private. With the new art gallery being located along the Drava River Front, it became critical to crate a landmark that that would enhance and contribute to the regeneration of the city both locally and globally. While the new art gallery naturally erodes the sites initial spatial qualities the four components come together to frame and create unobstructed vistas towards the Drava River and the city’s surrounding local landmarks.

Architects: Parabol Studio

Location: Maribor, Slovenia

Principals: Brian de Luna and James Vincent

Size: 14860 m2