西班牙,中庭住宅/ Fran Silvestre事务所

建筑师:Fran Silvestre建筑师事务所

地点:西班牙,巴伦西亚(Valencia)

项目建筑师:Fran Silvestre Navarro, Maria Jose Sáez

项目团队:Carlos García Mateo, Pedro Vicente López López, José Vicente Miguel López, José Ángel Ruíz Millo, Fernando Usó Martín, Alexandre Marcos

结构工程:David Gallardo Llopis

室内设计:Alfaro Hofmann

客户:Naves y Fábricas, S.L. | Guillermo Caballero de Luján

承包商:COARCO

占地面积:1,150 sqm

项目面积:782.85 sqm

项目年份:2010

摄影:Fernando Alda

位于城市中的住宅总是希望能尽量显得宽敞。

本设计采用了两种策略。第一种是在场地中央留出最大空间,让人尽情享受自己的一方小天地。它增强了与外界房屋、土地的联系。另外一种是利用旁边现有山谷的斜坡照亮地下室,让客户也能参与到设计中来。

该建筑沿着场地的西南侧边界开发,连同这块土地的城市化元素,形成了一种中庭,从其对角线方向能眺望到Sierra Calderona。

南立面与通道形成了交点。从这里看去,配电器与楼梯毗邻,而厨房形成了住宅运转系统的枢纽。南侧的客房在白天均可使用,头顶的光线把这里照得如梦似幻。西侧多为家用房间,从主卧室可俯瞰映照在水面上的电梯灯光。

黑暗的地下室和车库都在地下。住宅的其他所有功能区都面对着山谷,而且光线从山谷这边照射到住宅中。


Architects: Fran Silvestre Arquitectos

Location: Valencia, Spain

Project Architects: Fran Silvestre Navarro, Maria Jose Sáez

Project Team: Carlos García Mateo, Pedro Vicente López López, José Vicente Miguel López, José Ángel Ruíz Millo, Fernando Usó Martín, Alexandre Marcos

Structural Engineering: David Gallardo Llopis

Interior Design: Alfaro Hofmann

Client: Naves y Fábricas, S.L. | Guillermo Caballero de Luján

Contractor: COARCO

Site Area: 1,150 sqm

Project Area: 782.85 sqm

Project Year: 2010

Photographs: Fernando Alda

A House in a urban area parts of the desire to maximize the feeling of spaciousness.

Two strategies are used. The principal is to release the largest possible in the middle of the site allowing you to enjoy a private space with a height and volume incalculable. It enhances the perimeter of contact with the outside housing, land and housing understood as a continuum. On the other hand uses the existing slope to the ravine next to illuminate the basement, which enables you to host the program.

The building is developed along the southern and western boundaries of the parcel, which together with the elements of urbanization of the site, form a kind of atrium, whose diagonal flight to a distant vision of the Sierra Calderona.

Access is accompanied by the south facade to find the point of intersection. At this point of view inside the distributor is located next to the stairs and the kitchen form the backbone of the operation of housing. The southern zone where the rooms are available during the day, dematerialized their presence due to the overhead light. In the west the rooms fall to a portion of parcel with a more domestic scale, while the master bedroom overlooking the lift light reflected on water.

In the dark basement and garage are in the cellar. All other uses of the program look into the ravine through which light up.