芬兰,埃斯波,住宅工作室/Huttunen-Lipasti-Pakkanen

建筑师: Huttunen-Lipasti-Pakkanen Architects

地点: 芬兰 埃斯波

场地面积: 2300 sqm

建筑面积: 87 sqm

项目时间: 2004

摄影: Marko Huttunen

工作室位于低矮的、高密度住宅区中,一块美丽的湖岸线地块内。场地中有现存的1990年代的独立住宅和一个老旧的湖边桑拿房。我们的任务是为一位艺术家设计一个工作室,并且这个工作室将来可能会被改造成住宅使用。

工作室设计在场地的北侧,这样它与原来的住宅一起将场地分成入口庭院和一个更私密的靠近湖岸线的区域。我们通过细小的竖向材料的运用来强调建筑的雕塑感。建筑外表面完全被热处理过的云杉木条所覆盖,从地面一直到屋顶。


Architects: Huttunen-Lipasti-Pakkanen Architects

Location: Espoo, Finland

Site Area: 2,300 sqm

Project Area: 87 sqm

Project Year: 2004

Photographs: Marko Huttunen

The atelier is situated on a beautiful shoreline plot in a densely built area dominated by low-rise housing. Already existing on the plot were a single-family house from the 1990s and an older shoreline sauna. Our task was to design an artist`s workspace, which could later be transformed into a residence.

The atelier is located at the north end of the plot, so that, together with the main house, it divides the plot into an entrance yard and a more private lower down by the shoreline. We emphasized the sculptural form of the building through the use of pared down materials. The exterior is covered on all sides, from the ground to the eaves, with heat-treated spruce battens.