印度尼西亚,Erha Medan皮肤诊所/HMP事务所

建筑师: HMP Architects

地点: Medan, North Sumatera, Indonesia

总体设计: Heru Mudito Prasetyo

项目成员: Heru Mudito Prasetyo, Mirna Listianti

室内设计: Joke Roos (Studio Air Putih)

客户: PT. ERHACLINIC INDONESIA

结构设计: PT. Sentra Reka Struktur

总承包商: PT. Praharsa Vastupala

机械和电气设计: PT. Mitra Inti Pratama

灯光设计: Lumina Lighting

基地面积: 858.15 sqm

总建筑面积: 2,131.3 sqm

项目年代: 2009

摄影: Sonny Sandjaya & Heru Mudito Prasetyo

基本上,建筑用一个简单的方盒子,解决了复杂的功能要求。

该建筑是一个舒适温馨的皮肤科诊所。

项目的基本目标是创造功能空间。要分开公共和工作人员的流线。医生和病人,只能在诊室/治疗室见面。

大楼的立面是吸引人的重要因素。横梁结构安装了LED灯,有吸引人的灯光效果。

透明的立面在白天提供建筑内主要公共区域的自然采光。此外,大楼内部主要采用温暖和中性色调的色彩和柔和的灯光,营造亲密的气氛。

由于空间限制,该建筑物一层架空,以此创造更多的停车区和其他需要的空间。下车区也在一层,与停车场在一起。

建筑东面的弧形玻璃给人充满活力的感觉。

希望该建筑能够增加该地区的商业价值,也对本地区产生积极影响。该诊所是为了适应棉兰人民美容医疗的需求。


Architects: HMP Architects

Location: Medan, North Sumatera, Indonesia

Principal in Charge: Heru Mudito Prasetyo

Project Team: Heru Mudito Prasetyo, Mirna Listianti

Interior Design: Joke Roos (Studio Air Putih)

Clients: PT. ERHACLINIC INDONESIA

Structural Engineering: PT. Sentra Reka Struktur

General Contractor: PT. Praharsa Vastupala

ME Engineering: PT. Mitra Inti Pratama

Lighting Consultant: Lumina Lighting

Site Area: 858.15 sqm

Gross Floor Area: 2,131.3 sqm

Project Year: 2009

Photographs: Sonny Sandjaya & Heru Mudito Prasetyo

Basically, the building is a simple lifted box which solves complex function and requirements.

The objective of the project is to build a comfortable and cozy skin clinic.

The basic planning and programming of the project is to create functional spaces. One of the terms is to separate public and staff circulation, so the doctors and patients will only meet in the consultation/treatment room.

The façade of the building becomes an important element in giving attractive impressions. This was achieved by LED lights installed at the structural transom.

The transparent façade provides natural lighting inside the building in daytime, mainly in public area. The interior of the building is dominated by warm and neutral tones color, also with soft lighting which makes an intimate ambience.

Because of the limitation of space, the building is lifted up to create more space for parking area and other needs. The drop off area is located on the same level with the parking area.

The curved glass at east elevation makes the building has a dynamic sense form.

Hopefully, the building presence will increase the commercial value of the area and also having a positive impact on the region. This clinic is built as a response to the additional needs (beauty treatments) of peoples in Medan.