墨西哥,Frexport总部/CC事务所

建筑师: CC Arquitectos

地点: 墨西哥,Zamora Michoacán

主创建筑师: Manuel Cervantes C

合作者: Carlos Lozornio, Carlos Rodríguez, Omar Rojas

景观设计: Hugo Sánchez, Tonatiuh Martínez

建造: CC Arquitectos

建造年代: 2006-2007

基地面积: 6,300 平方米

建筑面积: 3,200 平方米

项目结合了4个方面的思考,最重要的是客户提供的概念和想法。我们给悠闲的乡村生活赋予建筑形式。

花园庭院的设计是项目的的灵魂,他由第三方,景观建筑师完成。景观中采用了绿色的植被和天然石材,所有的元素构成完整的景观。用户和访客可以直接体验到绿色的植物和周围的环境。

抛开建筑的市场营销功能,接触自然(该公司的主要产品),企业办事处是开放的,没有隔板,直接是旁边花园的一部分。

建筑有三层,由轻质混凝土构成平行六面体。体量不仅仅用来容纳,也用来吸收。建筑内有不同的功能空间,建筑外的庭院和环境包围着建筑。

两位艺术家被邀请并给予合作完成的项目,Luciano Matus赋予了建筑的骨干——中央楼梯以生命。

艺术家Paulina Lasa创造一幅壁画,其内容是叶子好树枝的景观。


Architects: CC Arquitectos

Location: Zamora Michoacán, México

Architect in charge: Manuel Cervantes C

Collaborators: Carlos Lozornio, Carlos Rodríguez, Omar Rojas

Landscape: Hugo Sánchez, Tonatiuh Martínez

Construction: CC Arquitectos

Construction year: 2006-2007

Site Area: 6,300 sqm

Constructed Area: 3,200 sqm

This project integrates 4 vital members, the first and most important, our client; who originated the concept and idea. Having the architectonic program, we attempted to give form to the rhetoric of the promenades in the countryside, idea that had to be implicit in the building.

The gardens therefore became the soul of the project introducing the third member, the landscaper. The green palette of vegetation and the force of natural stone were the elements that marked the design of this landscape, leaving in its steps all the crops that constitute the company’s line of production. As a result of walking the passages, the user and the visitor , can experience direct contact with the plant life that gives form to the surroundings.

Leaving back the marketing of the building, translated to the contact with nature (the company’s main products), the corporate offices were considered to be open, built taking down the dividing walls to become part of the contiguous gardens.

Three stories were formed by lightweight concrete parallelepipeds that more than to contain, were conceived to absorb. And with different programs within them, were brought together by the landscaping project that surrounds them.

Two artists were invited to collaborate and give completion to the project, Luciano Matus gave life to the backbone of the building, the central stairs.

In a second intervention, abstracted the essence of nature and subtly placed water in the landscape’s course. Paulina Lasa´s contribution was to outline the foliage of the landscape and register the form of the branches in a mural.