西班牙,Canary岛,Jardin del Sol住宅/Corona y P. Amaral事务所

建筑师: Corona y P. Amaral Arquitectos

地点: 西班牙,加那利群岛,Tenerife

项目年代: 2005

顾问: DD7 Aparejadores, S.L. (José Manuel Alonso Delgado y Fermín Gutiérrez Hernández ), Diego Estévez

客户: Arsenio Pérez Amaral

承包商: Construcciones Francisco Rodríguez

结构: Arquiestructuras Tenerife (Benjamín Cova), Dionisio Castro

花园设计: Poa Jardinería (Eduardo Zárate)

基地面积: 626,79平方米

建筑面积: 388,97平方米

住宅的基本理念是一个完整的混凝土和玻璃盒子,盒子之下是木材的平台,平台位于悬崖之上,可以享受令人惊叹的的风景:300米高悬崖,1000米长的黑色沙滩,Teide山和Tenerife岛的北岸。

卧室和服务区位于一层的矩形体量中,二层是起居室,工作室和厨房。两个体量形成一个L型,木平台的边上围合黑色的水池,从视觉上看,水池和海水连载一起,因此,住宅享有完整的木平台和海水。

健身房位于地下室,可以直接从木平台走到,可以从健身房透过玻璃看见泳池的水下。

住宅的室内和室外都主要用混凝土,外立面使用了完整的墙面。

钢和木为材料的独立凉棚为木平台中心位置提供了阴影。

花园中使用了本地的植物,它位于街道和建筑之间的斜坡上,因此,住宅看上去似乎是插入在自然的悬崖之中。


Architects: Corona y P. Amaral Arquitectos

Location: Tenerife, Canary Islands, Spain

Project year: 2005

Consultants: DD7 Aparejadores, S.L. (José Manuel Alonso Delgado y Fermín Gutiérrez Hernández ), Diego Estévez

Client: Arsenio Pérez Amaral

Contractor: Construcciones Francisco Rodríguez

Structures: Arquiestructuras Tenerife (Benjamín Cova), Dionisio Castro

Garden: Poa Jardinería (Eduardo Zárate)

Site Area: 626,79 sqm

Constructed Area: 388,97 sqm

The basic idea of the project consists in the location of a monolithic concrete and glass volume over a timber platform located at the edge of a cliff in order to enjoy the amazing view of the 300m cliff, a 1000m long black sand beach, mount Teide and all the north coast of Tenerife island.

Bedroom and service areas are located in a one storie rectangular volume which enters into a double high volume containing the living-room, studio and kitchen. Both volumes organize an L-shape around the black paddle located at the edge of the platform so water surface gets mixed with the one of the sea, so all the areas of the house enjoy the views underlined by wood and water.

A gym is located in the basement with direct access from the terrace and views to the inside of the pound through a glass wall.

The interior and exterior finishing of the closed volume consists in treated concrete while complete walls are used in the facades facing the views. Protection is solved with timber shuts in the bedroom area and outside canvas stores in the living room.

A steel and wood freestanding canopy provides shadow to the central part of the terrace.

Gardening, based in the use of local cliff species, is located in the slope between the street and the built volume so the house seems to be inserted into the natural cliff.