比利时,温赫讷商务中心/BURO II

建筑师: BURO II

地点: 比利时 温赫讷

结构工程及环境: De Coene Construct nv

安全顾问: Safety Control

岩土工程: Ivan Declercq

屋顶: Sanividak bvba

能源与室内环境报告: Feys bvba

场地面积: 3,604 sqm

建筑面积: 1,980 sqm

项目时间: 2009

摄影: Klaas Verdru

Wvi在Hille南区建造了一个多功能的建筑-商务中心,以应对用地的持续短缺和小企业房屋的需求。

Hille商业园区的商务中心有两个建筑组成(HilleFront和HilleSide)。两个建筑间的关系通过详细的总平面设计紧密联系在一起。简单的矩形平面图最适合空间的高效使用性,由六个独立的模块组成。空间的灵活使用是该设计理念的基础:这些模块空间范围从144平米(没有二层)到540平米(带有105平米二层)不等。

连贯性是该商务中心设计的一个主要原则。两个建筑具有相同的简单体型、立面和材料运用。可持续发展的材料亦得以运用。

停车位在场地的边缘位置,与绿化交错在一起。因此整个中心区域可以更加方便摆布建筑、道路和相应的动线空间。绿化区域与周围环境相呼应,并创造了一种最佳的空间关系。


Architects: BURO II

Location: Wingene, Belgium

Structural work and surroundings: De Coene Construct nv

Safety coordination: Safety Control

Earthworks: Ivan Declercq

Roofing: Sanividak bvba

EPIC (Energy Performance and Interior Climate) reporting: Feys bvba

Site Area: 3,604 sqm

Project Area: 1,980 sqm

Project Year: 2009

Photographs: Klaas Verdru

Wvi has chosen to commission a multipurpose building, a business centre in Hille Zuid as a response to the persistent shortage of plots and the need for smaller business premises.

The business centre in Hille Business Park is made up of two buildings (HilleFront and HilleSide). The relation between the two buildings is obtained through a carefully designed urban plan. The selected floor plan is simple and rectangular allowing for the best potential in terms of efficient use of space and divisibility into six individual modules. Flexibility is the basis of the concept: these modules vary from 144 m2 without a first floor level to 540 m2 with a 105 m2 first floor level.

Consistency was also one of the key principles in the architecture of the business centre buildings. Both buildings have the same simple shapes, facade plan and materialisation. Sustainable materials were used for the buildings.

Car parks are provided on the edges of the site, albeit that they are frequently interrupted by a green area. As a result the entire central area can be optimally used for the implantation of the buildings, roads and the associated manoeuvring space. The presence of green areas contributes to an optimal spatial situation which also respects the surrounding areas.