巴西,圣保罗,双年展,Youturn馆/ UNStudio

UNStudio与我们分享了他们为巴西圣保罗第29届艺术双年展设计的新馆。该项目的目的是通过建造展示、探讨和辩论的场所,增强参展商和观众之间的互动。艺术作品的表现也按设计进行,展馆体现了UNStudio作品中常见的动态几何和空间质感(请参见AD以前报道的UNStudio的新阿姆斯特丹馆伯纳姆馆项目)。

稍事休息,让我们看看展馆的其他信息,包括Ding Musa拍摄的照片。

本次展览包括六个“terrieros”,它们形成了整个展示空间的流通路线。游客们“发现自己沿着表达、说明和沉思的空间行走。这些动态运动形成了固定的体系,并转入设计模式,设计模式反过来又通过汇聚路径与终点而创造了动态空间”。

Youturn馆检验了以下两者的对比:为荒僻之所提供空间,以及由分层几何体形成的互动空间创建一个简单的圆形,位于更加严格的外部三角形空间内。向心运动和结构形式将附近的双年展用户包围在中央,同时在中间建立了一处空地,也是所有点、线、面汇聚之焦点。Ben van Berkel说:“我们想创造一种用途更广的环境,而不仅是体验项目本身。该项目亦可起到沟通的作用。”

Youturn馆 – 2010巴西圣保罗第29届艺术双年展

客户:Fundação Bienal de São Paulo

地点:巴西圣保罗

场地:Pq. Ibirapuera – Portão 3 – Pavilhão da Bienal, 04094-000 – São Paulo – SP – BRASIL

设计目标:展馆/装置

鸣谢

建筑师:

UNStudio, Amsterdam, Netherlands

Ben van Berkel, Caroline Bos with Christian Veddeler, Jordan Trachtenberg and Florian Licht

建造与工程:

p+p, Fuerth, Odenwald, Germany

赞助商:

The Netherlands Architecture Fund, Rotterdam

The Netherlands Foundation for Visual Arts, Design and Architecture, Amsterdam

Zumtobel Licht GmbH, Lemgo, Germany

p+p, Fuerth, Odenwald, Germany


UNStudio shared their new pavilion for the 29th Art Biennale in Sao Paulo, Brazil with us. The project is intended to encourage interaction between the participants and visitors by creating a place for display, discussion, and debate. An artistic expression that also functions programmatically, the pavilion embodies the dynamic geometry and spatial qualities common in the firm��s work (to compare, be sure to check out UNStudio's New Amsterdam Pavilon or the Burnham Pavilion previously featured on AD).

More about the pavilion, including photographs by Ding Musa after the break.

The exhibition includes a total of six ‘terrieros’ which form a circulation route across the display spaces. Visitors “find themselves traveling through spaces of expression, interpretation, and contemplation. These dynamic movements are formalized and transcribed into a design model, which in turn creates a dynamic space through the convergence of path and destination.”

The Youturn Pavilion examines the contrast between providing a space for solitude as well as a space of interaction by layering geometries to create a simple circle which sits within the more rigid exterior triangle. The centripetal movement and form of the structure wraps and encircles the users from the surrounding biennale, while simultaneously creating a central void; the focal point where all lines, surfaces and viewpoints converge. Ben van Berkel commented, “We wanted to create an environment in which more can take place than simply experiencing the object itself. The object can then also become a dialogue machine.”

Youturn Pavilion – 29th Art Biennale Sao Paulo, Brazil, 2010

Client: Fundação Bienal de São Paulo

Location: São Paulo, Brazil

Site: Pq. Ibirapuera – Portão 3 – Pavilhão da Bienal, 04094-000 – São Paulo – SP – BRASIL

Programme: Pavilion/Installation

Credits

Architect:

UNStudio, Amsterdam, Netherlands

Ben van Berkel, Caroline Bos with Christian Veddeler, Jordan Trachtenberg and Florian Licht

Building and Engineering:

p+p, Fuerth, Odenwald, Germany

Subsidy and sponsors:

The Netherlands Architecture Fund, Rotterdam

The Netherlands Foundation for Visual Arts, Design and Architecture, Amsterdam

Zumtobel Licht GmbH, Lemgo, Germany

p+p, Fuerth, Odenwald, Germany