法国,塞夫尔(Sèvres)的住宅/ Colboc Franzen + Associés

建筑师:Colboc Franzen & associés

地点:法国塞夫尔

客户:私人

合作设计师:Benjamin Colbos, Manuela Franzen, Arnaud Sachet

项目经理:Arnaud Sachet

项目组:Florianne Bataillard, Benjamin Colboc, Manuela Franzen, Nadège Lachassagne, Anne Merlio

项目年份:2008

项目面积:879 sqm

摄影:Cécile Septet

这所房子由三个独立的部分组成:便利设施(前厅、办公室、洗衣房、地下室、车库),集体生活设施(客厅、饭厅、厨房,应当确保能够关闭家长需要关闭的房间),最后是孩子们的卧室,围绕着一个多功能空间。根据期望的功能,空间使用的方法和时间也截然不同:第一是整个家庭的面貌,第二是集体生活和接待客人,第三是保证隐私。

此外,这种分离式的设计与环境产生了共鸣:这不仅是一栋房子,而是三座体量,就像附近多种多样的建筑物一样。由于地面空间有限,它们是叠加建造的。


Architects: Colboc Franzen & associés

Location: Sèvres, France

Client: Private

Associates : Benjamin Colbos, Manuela Franzen, Arnaud Sachet

Project manager : Arnaud Sachet

Project team: Florianne Bataillard, Benjamin Colboc, Manuela Franzen, Nadège Lachassagne, Anne Merlio

Project Year: 2008

Project Area: 879 sqm

Photographs: Cécile Septet

The house consists of three separate sets: the amenities (lobby, office, laundry room, basement, garage), parts of collective life (living room, dining room, kitchen, which shall secure the room with parents want to close), and finally children’s bedrooms, arranged around a multipurpose space. The methods and time of occupation are distinct, the different expectations: for the first feature, group life and reception for the second, privacy for the third.

Furthermore, this fragmentation comes into resonance with the context: it is more than one house but three volumes, like the heterogeneous neighbouring buildings. Due of a small terrain, they are superimposed.